Angular Kurulumu

Node.js, npm kurulu olmalıdır. Bunun için; https://nodejs.org/en/ sitesinden nodejs’in size uygun işletim sistemini seçip indirip kurunuz.

Terminalinize npm -v ile npmin sürümünü ve node -v ile de nodeun kurulan sürümünü görebiliriz.

https://angular.io/guide/setup-local websitesinden Angular kurulum adımlarını takip edeceğiz.

Terminalimize yönetici olarak çalıştırarak npm install -g @angular/cli komutunu yazacağız. npm install paket kurulumu demektir. -g ise global bir kurulum olduğunu gösterir. @angular/cli ise paketimizin adıdır.ng --version ile bizdeki kurulu olan Angular paketi versiyonunu öğreneceğiz.ng new my-app ile örnek projemizi oluşturuyoruz. Routingimizi kullanacaksak onu seçiyoruz ve stylesheet için CSS seçiyoruz.(Size kalmış.) 

Angular Typescript kullandığından dolayı onu çalıştıracak IDE örneklerimiz : Visual Studio Code ve WebStorm’dur. Başka bir IDE de kullanabilirsiniz. https://code.visualstudio.com/ https://www.jetbrains.com/webstorm/download/#section=windows

Terminalimize cd/my-app ile projemizin bulunduğu yere gidiyoruz. code . ile VSCode'da bu dizinde açar. Terminalimizde ng s --o ile projemizi çalıştıracağız. Herhangi bir değişikliğimizde etkileyecektir.

Kaynaklar:

Ömer Köseoğlu – https://www.youtube.com/watch?v=4muaGTgcXAQ